Na co dzień wspiera w zmianie nawyków żywieniowym, skutecznym odchudzaniu, radzeniu sobie z jedzeniem pod wpływem emocji i stresu oraz zwiększaniu pewności siebie – w życiu osobistym i zawodowym. W pracy z firmami pomaga zadbać o zdrowie pracowników, a tym samym ich wydajność i zadowolenie z pracy. Wierzy, że prawdziwa przemiana zaczyna się od środka. Potrafi odczarować odchudzanie, pokazując, że to coś więcej niż fizyczna utrata masy ciała. Udowadnia, że zdrowy styl życia może być przyjemnością, a pewność siebie można wypracować. Podczas swojej pracy zwraca uwagę na nastawienie, przekonania i sposób myślenia, co przekłada się na trwałość efektów. Powierzchowne i krótkotrwałe rozwiązania to dla niej zdecydowanie za mało. Zamiast rewolucji propaguje ewolucję, która pozwala na osiąganie zamierzonych efektów, a co najważniejsze na ich utrzymywanie. Zwolenniczka wiedzy popartej badaniami naukowymi i praktycznych, sprawdzonych i najbardziej efektywnych rozwiązań. Na człowieka patrzy holistycznie, łącząc wiedzę z różnych dziedzin, którą stale poszerza.
Metody pracy:
W swojej pracy łączy wiedzę z zakresu żywienia, psychodieteteyki, cochingu i umiejętności psychospołecznych. Zwraca uwagę na nastawienie, przekonania i sposób myślenia, tak, aby wspólnie z Pacjentem/Klientem wypracować najbardziej efektywne rozwiązania.
Zaburzenia/trudności:
– jedzenie pod wpływem emocji i stresu
– nadwaga, otyłość
– zaburzone relacje z jedzeniem
– niska pewność siebie
– brak asertywności
– brak wiary we własne możliwości, lęk przed porażką, strach przed podejmowaniem wyzwań
– silny stres